עיצוב אתר אינטרנט מבחינת עיצוב גרפי וויזואליות מעניינת, כל מי שבילה ברשת מספיק שעות מגלה שלמרות המרכיב הגרפי שנכלל בבסיסו עיצוב אתרים, בכל זאת, שונה באופן משמעותי מעיצוב הפוליגרפי (עיצוב של התוצרת המודפסת). שוני כזה נובע, בראש ובראשונה, מן האופי הדינמי והאינטראקטיבי של דימוי של מראה עמוד האינטרנט. כמעט בכל עמוד ברשת נמצאים קישורים, תפריט הגלישה ושאר מרכיבים המאפשרים מעבר בין יחידות המידע. מרכיבים אינטראקטיביים (כלומר, מרכיבים שדורשים מהמשתמש פעולות מסוימות ומגיבים עליהם) אלה מבדילים בין הממשקים האלקטרוניים לבין ממשקי ספרים או עיתונים שאליהם אנו רגילים מילדותינו.
כמובן, בתהליך עיצובו של כתב העת לא נלקחות בחשבון פעולותיו של הקורא, כגון דפדוף, קיפול פינות העמודים או הכנסת סימניות, ואילו במהלך עיצוב של עמוד ברשת המרכיבים הנ"ל הופכים, כנראה, למרכיבי מפתח. בכלל,פיתוח של פריסת עמוד נכונה ושל מבנה הגיוני של האתר ושל מסלולי הגלישה מהווה יסוד של עיצוב אתר. כך,למשל, סרגל הגלישה חייב להיות נגיש (לכן, לרוב הוא משוכפל בראש ובתחתית העמוד), קל לשימוש וברור. בנוסף, עליו להשתלב בהרכב הצבעים והצורות של האתר. ובכן, כפי שראינו, עיצוב אתר מבוסס על תכונות גרפיות, אך להשתמש בהן צריך בזהירות רבה מאוד.
ראשית, כמות גדולה של גרפיקה עלולה להרגיז, במיוחד כאשר מרכיבים שונים שלה מנוגדים בצורתם הגיאומטרית או אינם תואמים מבחינת הרכב הצבעים. כמובן, לא תמיד זה גרוע, אולם, על מנת ללמוד להשתמש באפקטים האלה נכון נחוץ ידע מסוים בפסיכולוגיה של עיצוב.
שנית, גרפיקה תופשת קילו בייטים, קילו בייטים נחוצים לתעבורה (טראפיק) ותעבורה משפיע על זמן עלית האתר. לא כל גולש מוכן לחכות מספר דקות שעליהם הוא שילם, על מנת לראות את היצירה הגרפית שלכם. אל תשכחו: אינטרנט – זה, קודם כל, מידע!
שלישית, איזון בין גרפיקה לטקסט זהו איזון עדין ביותר. טקסט חייב להיות קריא, ואילו התוספות הגרפיות לא תמיד מסייעות לכך.
כנראה, אחת הטעויות החמורות ביותר, שנעשות בעיצוב אתרים – זהו חוסר שימוש בגרפיקה או להיפך, שימוש מופרז בגרפיקה. הרבה פעמים המעצבים ניגשים ליצירת העמודים בהתלהבות מופרזת – "תראו, מה אני מסוגל לעשות" ושוכחים שהעמודים חייבים קודם כל להיות נוחים בתפקוד. גרפיקה ברשת חייבת לשרת את הוד מעלתה השימושיות. אם תפקידה היחיד של התוספת הגרפית זהו קישוט, פירושו של דבר שהיא סתם ללא הצדקה מאריכה את זמן עלית העמוד. זה לוקח יותר משאבים במהלך הבניה ו, אומר שוב, עלול לדחות גולשים חסרי סבלנות.
ובכן, עיצוב אתר ועמוד האינטרנט, חייב לעמוד בשלוש דרישות לפחות: השתלבותם של המרכיב הסטטי והמרכיב הדינמי, קשר הגיוני בין גרפיקה ל לטקסט (שלא לדבר על קבצי ווידאו ואודיו של מולטימדיה) והייחודיות של הפתרון.
להלן מפורטים סוגים מומלצים של התוספות הגרפיות עבור עמודי האינטרנט. מקשי הגלישה משמשים כדי להקל על הגולשים את המעברים בתוך האתר. בתנאי שהם מעוצבים יפה, הם מתקבלים בעדיפות רבה יותר בקרב הגולשים מאשר קישורים של טקסט. הלוגו משמש לשם זיהוי של סגנון החברה. לוגו מסוגל להפוך את המותג או את שם החברה למוכרים הרבה יותר.
תבליטי הרשימות משמשים כדי למשוך את תשומת ליבם של הגולשים לנקודות מפתח של המסמך. הם משמשים גם להפרדת סעיפים ופסקאות במסמך. גרפיקה בעמוד הראשי מספקת לגולשים מידע על האתר. בנוסף, היא משפרת את ההתרשמות הוויזואלית. קווי הפרדה משמשים בדרך כלל להפרדת טקסטים והקלה על קריאתם. ציורי רקע משפרים את מראה העמודים. הציור הנפוץ ביותר כולל קוו מאוזן בשני צבעים.
כותרת גרפית מאפשרת שימוש בגופנים שלא מותקנים במחשב הלקוח. תצלומים משמשים כדי להעניק לעמוד מראה ידידותי יותר. מבטם של גולשים נמשך באופן טבעי אל התצלומים.
כל המרכיבים הגרפיים בעמוד חייבים להיות מתואמים עם הרכב הצבעים שנבחר, עם הגופן המופיע בעמוד ועם האפקטים שהשתמשו בו. ההרכב המינימאלי של גרפיקה עבור אתר מקצועי כולל, בדרך כלל, סרגל גלישה, לוגו, תבליטי רשימות וגרפיקה של העמוד הראשי. אם כמות גרפיקה כזאת לא מאריכה באופן משמעותי את זמן עלית העמוד ניתן להוסיף מרכיבים נוספים. הגודל הכולל האופטימאלי של עמוד האינטרנט מהווה 40-60 קילו בייט. כל גרפיקה נוספת בעמוד חייבת לסייע לתכונות הקשורות ישירות עם נושא ותוכן האתר.
למשל, חברות עיצוב אתרים מעלים דוגמאות של עבודות גרפיות – מה שמכונה "תיק עבודות". גם איורים יכולים להקל על ההתמצאות בחלקי האתר. כיווצם של הקבצים הגרפיים לא אמור לגרוע מאיכות התמונה
לקבלת הצעה על עיצוב אתר אינטרנט שלכם או בניית אתר אינטרנט חדש דברו אתנו ואנחנו נדאג לכם לחצו על הלוגו שלנו להגיע לדף הבית