גוגל אדסנס, מה זה אדסנס?
בניגוד למערכת גוגל אדוורדס, שם אתם משלמים כסף לגוגל עבור פרסום או קידום ממומן, מערכת גוגל אדסנס נועדה על מנת להזרים כסף מגוגל אליכם…(נשמע מפתה, נכון?) . המערכת מבוססת על כך שגוגל משתמשת באתרים שלכם כמקור לפרסומות שלה (הכוונה היא לפרסום אדוורדס ברשת התוכן) ובמידה וגולש מבצע הקלקה על הפרסומת שמוצבת באתרכם – גוגל מקבלים תשלום מהמפרסם, ומפרישים חלק מהסכום לבעלי האתרים. עבור אלו מכם אשר עושים את צעדיהם הראשונים במערכת, להלן מדריך קצר למתחילים באדסנס
מה נדרש כדי להתחיל לעבוד עם מערכת גוגל אדסנס?
בראש ובראשונה – להיות בעלי אתר באינטרנט… הגשת המועמדות מחייבת את רישום האתר, והקבלה לתכנית תלויה בביקורת שהאתר יעבור ע"י נציגי גוגל. כדי לעבור את הביקורת – האתר חייב להכיל תוכן מקורי ולא להיות אתר ספאם שכל מטרתו להפנות לאתרים אחרים, או אתר הקשור לנושאים אסורים כגון הימורים או מין וכ"ו. האתר שלכם חייב להיות בעל ערך מוסף כלשהו. במידה והנכם בעלי אתר כזה ללא קשר לתחום שבו הוא עוסק – תוכלו פשוט למלא טופס הרשמה (הקלידו אדסנס במנוע החיפוש של גוגל) ותוך מספר ימים תקבלו תשובה. במידה והתקבלתם – כל שתצטרכו לבצע הוא שתילת הקוד שגוגל יספקו לכם בעמודים המבוקשים, והפרסומות יתחילו להופיע באופן אוטומטי.
מתי ישנו ערך בהרשמה לגוגל אדסנס?
גם אם הנכם בעלי אתר ואפילו אם התקבלתם לתכנית, זה לא אומר שתתחילו להרוויח כסף…. הדבר הבסיסי לו ארתם זקוקים הוא תנועת גולשים. ללא תנועה זו לא יהיה מי שיקליק על המודעות ויביא לרווחים. זכרו כי אחוזי ההקלקה הממוצעים נעים בין רבע אחוז לאחוז וחצי מסך כל הגולשים, כך שגם אם יש לכם תנועה של 100 גולשים בחודש – חבל להשקיע זמן עבור הקלקה או שתיים שיביאו לכם אולי שקל או שניים… רבים מבעלי האתרים מתחילים לשלב מודעות באתר עוד לפני שיש להם אפילו כניסה אחת – בזבוז זמן משווע. ישנם גם מקרים בהם אתרים אמנם נהנים מתנועה מוגברת, אולם בהתאם לתחום האתר עדיף יהיה אולי לשלב בו פרסומות של תוכניות שותפים ולאו דווקא מודעות גוגל אדסנס שאמנם עשויות להניב רווחים, אך אלו יבואו על חשבון רווחים גבוהים יותר מתכניות שותפים. ( יש לבחון כל מקרה לגופו- נסיון בתחום של שיווק שותפים או ניסוי וטעיה יוכלו לסייע לקבל את ההחלטה הנכונה)
כיצד קובעים את מיקום הפרסומות ואת גודלם?
ממשק גוגל אדסנס הוא פשוט וקל להבנה, ומאפשר לשתול קודים של קבוצות מודעות שונות כגון: קבוצת מודעות אנכית, קבוצת מודעות רוחבית וכ"ו. כמו כן – תוכלו לשתול את הקוד של כל קבוצת מודעות בכל מקום באתרכם שבו תרצו, בין אם במרכזם של עמודים ספציפיים, או בסמוך לתפריטים כך שמודעות האדסנס יופיעו על פני כל עמודי האתר, עם סיכוי רב יותר להקלקות מצד הגולשים.
כיצד תוכלו לראות את הסטטיסטיקות והרווחים מגוגל אדסנס?
בתוך הממשק תמצאו ממשק דוחות פשוט להפליא, דרכו תוכלו לשלוף דוחות בחיתוכים שונים: לפי יום, שבוע, חודשים וכ"ו. באמצעות דוחות אלו תוכלו לראות את מספר הגולשים שנחשפו למודעות שלכם, מספר ההקלקות, אחוזי ההקלקה ( סך כל ההקלקות מתוך סך כל הצפיות) וכמובן – הרווחים שנצברו עבורכם.
כיצד מקבלים תשלום?
ניתן לקבל תשלום ע"י צ'ק שנשלח בדואר לפקודתכם, אך הדרך המומלצת והפשוטה ביותר עבורכם וגם עבור גוגל אדסנס, הינה באמצעות העברה בנקאית. כדי לעשות כן תאלצו לאשר את חשבון הבנק שלכם, וזאת תוכלו לעשות באמצעות העברת פרטי החשבון לגוגל. סכום קטן יועבר לחשבון זה, ולאחר שתנקבו בו במערכת אדסנס, יאושר החשבון ותוכלו מכאן והלאה לקבל תשלומים באמצעות העברה בנקאית מבלי להתעסק עם חשבון דולרי והפקדת צ'קים.
מה אסור בשום אופן לעשות?
אסור לכם ללחוץ על מודעות אדסנס באתר שלכם או לעודד בשום צורה את הגולשים ללחוץ עליהם. (באמצעות טקסט מכוון וכ"ו). פעולות מסוג זה יביאו להרחקתכם המיידית מגוגל אדסנס. במידה ולחצתם בטעות פעם פעמיים על המודעות שלכם – אין צורך להלחץ מכיוון שגם גוגל מודעים לכך שטעויות עלולות לקרות, אולם השמרו מלחזור על כך בעתיד.