חשיבות בולמי זעזועים במכשיר הכושר שלך. סקירה קצרה בנושא בולמי זעזועים במסלול ריצה, אליפטיקל ואופני כושר
חשיבות בולמי זעזועים במכשירי כושר ומכשירי ריצה
יותר ויותר אנשים בוחרים לרכוש מכשירי כושר ומכשירי ריצה ביתיים שכן בעלות חד-פעמית ניתן לקבל מכשירים מתקדמים ביותר, להתאמן מתי שרוצים וכמה שרוצים. מכשירי הכושר והריצה הללו מגוונים וניתן להצביע על איכויות שונות על פי מספר פרמטרים, ביניהם הגורם של הימצאות בולמי זעזועים איכותיים אשר אינם נשחקים לאורך זמן. מדוע בולמי זעזועים הינם גורם כה חשוב במכשירי הכושר והריצה הביתיים? באילו מכשירי כושר הדבר חשוב ואילו מכשירים מגנים על המתאמן בכל מקרה כחלק מהמבנה ומנגנון האימון המיוחד שלהם?
בולמי זעזועים – חשיבות במעלה הראשונה
חוק פיזיקאלי ידוע קובע כי כל כוח שמפעיל גוף אחד על גוף אחר, הגוף השני מחזיר את אותו הכוח אך בכיוון המנוגד. פעולת הריצה ממחישה את החוק בצורה הטובה ביותר שכן כל דחיפה של הרגל לביצוע צעד גורמת להפעלת כוח על הרצפה אשר מחזירה את אותו הכוח בחזרה לרגל. הכוח אשר אותו מרגישה הרגל יוצר לחץ על המפרקים אשר לאורך זמן עשוי לגרום לכאבים ולנזק של ממש, במיוחד במצבים הבאים :
- אימון מוטעה כתוצאה מהתלהבות לאחר קניה – רוב האנשים, מתאמנים בתדירות גבוהה יותר זמן קצר לאחר קניית מכשיר הכושר. שימוש לא נכון במכשיר עשוי להביא ללחץ גדול מאוד על המפרקים ולפציעות בטווח הזמן הקצר והארוך.
- הרגשה כללית בזמן ולאחר האימון – כאבים ותחושות של אי נוחות יביאו לזניחת מכשיר הכושר ע"י המתאמן.
לחץ על המפרקים עלול להביא לכאבים ולשחיקת סחוסים אשר עלולה להיות בלתי הפיכה. מצב זה הינו מצב-ביש שכן דווקא כאשר האדם מחליט לתפוס את עצמו בידיים ולהתאמן, האימון עצמו עלול להביא לפגיעה גופנית. מכאן עולה החשיבות של הימצאות בולמי זעזועים רכים ואיכותיים אשר יביאו להקלה על העומס ולאימון מוצלח, פורה ובטוח יותר.
איזה מכשיר חייב לכלול מספר בולמי זעזועים ואיזה מכשיר אינו מייצר עומס על המפרקים כלל וכלל?
מכשירי ריצה נועדו לדמות הליכה או ריצה בנוחות הביתית שלכם וכוללים מספר פונקציות של שיפועים, מדי דופק, תוכניות מובנות מראש וכו'. בולמי זעזועים חשובים ביותר במכשירים אלו שכן פעולת הריצה מביאה להפעלת לחץ גדול ביותר על מפרקים רבים בגוף כולל מפרק כף הרגל, הברכיים, האגן ומפרקי עמוד השדרה.
השימוש באופני כושר פופולארי ביותר שכן בעזרתם ניתן לבצע פעילות גופנית עצימה במיוחד, בישיבה תוך תפיסת חלל קטן בפינת הבית. ישנם סוגים רבים של אופני כושר אשר חלקם אף מאפשרים אימון בעמידה כגון אופני הספינינג המקצועיות. השימוש באופני כושר אינו אמור ליצור לחץ על הברכיים אלא אם המתאמן משתמש במכשיר בצורה הלא נכונה. בולמי הזעזועים במקרה זה הם נעלי הרוכב מצד אחד אך גם מנגנון ההתנגדות אשר יכול להיות מכאני, באמצעות אוויר או מנגנון התנגדות מגנטי הנחשב לטוב והבטוח ביותר.
מכשיר האליפטיקל (קרוס טריינר) נחשב למכשיר הכושר הבטוח ביותר אשר אמור לייצר מינימום לחץ על מפרקי הרגלים. מכשיר זה מאפשר למשתמש להגיע למאמצים אדירים תוך חיקוי מושלם של פעולת הריצה ללא פגיעה של הרגל בקרקע. כאשר המכשיר מותאם באופן אינדיבידואלי לכל משתמש ע"פ גובה ואורך הרגלים, המפרקים אינם חשים את העומס אשר מורגש בזמן ריצה והאימון יכול להגיע לגבהים חדשים עם נוחות מקסימאלית למשתמש בזמן האימון ולאחריו.
[…] חשיבות בולמי זעזועים במכשיר הכושר שלך […]