מחשב נייח, ל מה שאתם צריכים לדעת על קניית מחשב נייח לבית או לעסק
קניית מחשב נייח – מרכיבים בסיסיים
במחשב הנייח, כמו במחשב הנייד, ישנם שלושה מרכיבים מרכזיים המשפיעים על ביצועיו – הזיכרון (RAM), המעבד ולוח האם. בהקשר זה, לעתים עלולה להיווצר אי תאימות בין המרכיבים השונים, הפוגעת ביכולות המחשב. מסיבה זו, מומלץ מאוד לקנות את המחשב במקום בו יתאימו בין שלושת המרכיבים בצורה הטובה ביותר.
מחשבים נייחים – זיכרון
הזיכרון הוא המקום בו מאוחסן המידע באופן זמני, כאשר המחשב פועל. יעילותו של הזיכרון נקבעת ביחס לנפח, לסוגו ולמהירותו. ככל שנפח הזיכרון גדול יותר, כך גם יעבוד המחשב באופן יעיל ומהיר יותר. במחשב עם נפח זיכרון גדול מהרגיל ניתן גם להשתמש בכמה תוכניות במקביל.
נפח וגודל המחשב
- נפח – נפח הזיכרון נמדד ביחידות של מגה בייט (MB) או ביחידות של ג'יגה בייט (GB). נפח הזיכרון הממוצע, המומלץ למחשב המיועד לשימושים פשוטים, הוא של 2GB. לשימושים רציניים יותר, כדוגמת: שימוש בכמה תוכנות גראפיות במקביל או לצורך משחק תלת ממדי, מומלץ לרכוש זיכרון גדול יותר.
- סוג – ישנם כמה סוגי זיכרון מרכזיים, הנבדלים זה מזה במהירות העבודה שלהם: DDR במהירות של 400MHz, DDR2 במהירויות גדולות יותר של 533MHz, 667MHz ו-800MHz, וגם DDR3 במהירויות גבוהות ביותר, הנעות בין 1066MHz לבין 1600MHz. מרבית לוחות האם הקיימים היום תומכים גם ב-DDR2 וב-DDR3, כאשר מומלץ לבחור במהירות עבודה של לפחות 800MHz.
קבלו הצעת מחיר על מחשב נייח
מעבד
המעבד, שנחשב לאחד ממרכיבי המחשב היקרים ביותר, אחראי על עיבוד המידע. בתחום ייצור המעבדים קיימות שתי חברות עיקריות – חברת אינטל וחברת AMD, כאשר התחרות ביניהן הובילה בשנים האחרונות להוזלה משמעותית במחירים של דגמי מעבדים שנחשבו לחדישים מאוד עד לאחרונה.
במרבית המקרים יכולותיהם של המעבדים עולות בהרבה על הדרישות של המשתמש, ולכן מומלץ לרכוש מעבד ממוצע ולחסוך בכסף או להתאימו כמה שיותר לצרכים האישיים.
לוח אם
לוח האם מיועד כדי לחבר את כל חלקי המחשב לבסיס אחד, המאפשר יצירת קשר ביניהם לצורך הפעלתו התקינה.
על לוח האם מורכבים: הזיכרון, המעבד, כרטיסים שונים, חריצים להרחבה והתקנים נוספים. מסיבות אלה, צריך לוח האם להתאים למרכיבים השונים ובייחוד לזיכרון ולמעבד, וגם להיות באיכות טובה. כמו כן, מרבית לוחות האם כוללים היום כרטיסי רשת וקול, ואיכותם היא בהחלט מספקת עבור מרבית המשתמשים.
לוח אם בו ישנם רכיבים מובנים (On Board) רבים, כדוגמת: כרטיס רשת, כרטיס מסך וכרטיס קול, מוזיל את מחירו של המחשב. לכן, אם אינכם זקוקים לכרטיסים נפרדים, תוכלו לחסוך כסף ולרכוש לוח אם עם רכיבים מובנים.
בנושא המהירות (FSB), מומלץ שלא לקנות לוח אם עם מהירות של פחות מ-800MHz, כאשר המהירויות הנפוצות נעות בין 1066MHz לקצב ממוצע ובין 1333MHz לקצב מהיר יותר.
מבחינת התמיכה בזיכרון, לוח האם תומך בזיכרון הנע בין מהירות בסיסית של 400MHz למהירות של 1066MHz, הנחשבת לגבוהה.
היום ניתן למצוא גם לוחות אם עם תמיכה במהירות זיכרון של 1600MHz. ולבסוף, מומלץ לקנות לוח אם מיצרנים מוכרים המציעים תמיכה על ידי יבואנים מורשים.
מחשבים נייחים – דיסק קשיח
הדיסק הקשיח הוא האמצעי העיקרי לאחסון המידע. ישנן ארבע תכונות המשפיעות על הדיסק הקשיח – נפח, מהירות עבודה, סוג החיבור, והחוצץ.
נפח – נפח הדיסק הקשיח נמדד בג'יגה בייט (GB), כאשר לצורך הפעלה בסיסית, הכוללת שימוש ביישומים פשוטים ואחסון, מספיק נפח של 160GB. אחסון של כמות מידע גדולה יותר מצריכה דיסק בנפח הנע בין 250GB ובין 500GB.
מהירות – המהירות משפיעה על קצב הגישה לנתונים שעל הכונן, והיא נמדדת ביחס לסיבובים לדקה (RPM). מהירות של RPM 7200 היא ממוצעת ומתאימה למרבית המשתמשים. מהירות שמעל RPM 10,000 מתאימה למחשב המיועד לאחסון מידע רב במיוחד או לעבודה עם תוכנות עריכה מקצועיות.
סוג החיבור – סוג החיבור הנפוץ ביותר היום הוא SATA, בנוסף אליו ישנו גם חיבור מסוג SATA2 שהוא מהיר פי שניים.
חוצץ (Buffer) – רכיב זה מאיץ את מהירות הדיסק, כאשר בכוננים של עד 160GB מומלץ לרכוש חוצץ של 8MB, ובכוננים מעל 160GB מומלץ לרכוש חוצץ של 16MB.
קניית מחשב נייח – כונן אופטי
הכונן האופטי משמש לקריאה ולאחסון של מידע על מדיה חיצונית כדוגמת DVD. היום ניתן עדיין להשיג כוננים המיועדים לקריאה בלבד, כאשר מרבית הכוננים הם מסוג צורב, המיועדים לקריאה וגם לכתיבה רב פעמית.
היום מומלץ להימנע מרכישת כונני CD ,CD-RW או DVD ולרכוש כונן מסוג DVD-RW התומך בפורמטים רבים. בכונן ה- DVD ניתן לאחסן מידע רב ולפנות מעט את הכונן הקשיח, ולכן הוא מומלץ מאוד גם למי שאיננו משתמש בו לצריבת סרטי DVD.
הכונן האופטי יכול לשמש לאחסון תמונות דיגיטליות, שיתוף קבצים, סרטי וידאו או אפילו לגיבוי שגרתי, ולחסוך זמן וגם כסף.
קניית מחשב נייח – גרפיקה
הכרטיס הגראפי, הידוע יותר בשם "כרטיס המסך", הוא האחראי על התצוגה של מסך המחשב.
היום ישנם שני סוגי כרטיסי מסך: כרטיס המסך הראשון הוא, שבב קטן המובנה כבר בלוח האם, וכרטיס המסך השני הוא, התקן נפרד. במרבית המקרים ניתן להסתפק בכרטיס המסך הבסיסי, המגיע עם לוח האם.
במקרים בהם נעשה שימוש במחשב לצורך הצגת יישומים גרפיים מורכבים, כדוגמת: תכנים של High Definition או תלת מימד, מומלץ לרכוש כרטיס מסך חזק ונפרד.
כרטיס מובנה
כרטיס זה עושה שימוש בזיכרון המחשב הכללי (ה-RAM) ומצמצם אותו מעט. בשל כך, משפיע כרטיס זה במידה מסוימת על ביצועי המחשב, בייחוד במקרים בהם הזיכרון מלכתחילה איננו גדול.
עם זאת, כרטיס מסך מובנה הוא יחסית זול ומספיק למשתמשים הזקוקים למחשב לצרכים משרדיים או אישיים.
כמו כן, ניתן היום להשיג גם כרטיסי מסך מובנים ומתקדמים יותר, שאמנם אינם מספקים את אותם ביצועים של כרטיס נפרד, אך בהחלט מספקים למשחקי תלת מימד ממוצעים ואפילו לצפייה באיכות של High Definition – HD
כרטיס נפרד
כרטיס מסל למחשב ,לכרטיס מסך זה ישנו זיכרון נפרד וביצועיו הם טובים ביותר.
מטרתו של הכרטיס הנפרד היא לאפשר צפייה בוידיאו ברמה גבוהה ביותר, כולל משחקי תלת מימד. היום ישנו היצע רב בתחום כרטיסי המסך, ובהתאם לכך משתנים גם המחירים.
לשימוש ממוצע ניתן לרכוש כרטיס התומך בטכנולוגיית High Definition, כאשר לצורך עבודה עם תוכנות עריכת וידיאו או תוכנות תלת מימד מקצועיות, יש לרכוש כרטיס מסך חיצוני חזק יותר.
לכרטיסי המסך השונים ישנם חיבורים המשתנים בהתאם לדגם, ומומלץ מאוד לבדוק שהחיבורים בדגם מתאימים לכם. בהקשר זה היציאות הקיימות הן: DVI ,VGA ,S-Video ,HDMI ו-TV-Out. מחיר כרטיס המסך מושפע משלושה גורמים עיקריים: סוג המאיץ הגרפי, נפח הזיכרון והממשק.
מחשבים נייחים – חיבורים
מספר החיבורים במחשב וסוגם תלויים בחיבורים בלוח האם וגם במבנה מארז מחשב. כל מארז כולל כמות גדולה של כניסות ויציאות, כאשר מרביתן נמצאות בחלקו האחורי ומיעוטן בחלק הקדמי.
בהקשר זה, מומלץ כי בחזית המחשב יהיו לפחות שתי כניסות USB לדיסק און קי, ל-M.P, למצלמה או לכל אביזר אחר.
USB – זוהי כניסה רב תכליתית, המשמשת לחיבור של אביזרים שונים וציוד היקפי למחשב, כדוגמת: עכבר, מקלדת, מדפסת, נגנים ומצלמה דיגיטלית. רצוי שבמחשב היו שש כניסות USB לפחות.
FireWire – זהו חיבור דיגיטלי מהיר ואיכותי מאוד, המיועד בעיקר לחיבור כוננים קשיחים חיצוניים או מצלמה דיגיטלית.
VGA – זהו חיבור אנלוגי המיועד לחיבור מסכי LCD או CRT למחשב.
eSATA – זהו חיבור מהיר במיוחד המיועד לכוננים חיצוניים קשיחים, לרוב לצרכי גיבוי או עבור תחנות עבודה מתקדמות.
HDMI – זהו חיבור דיגיטלי המיועד להעברת אותות אודיו מהמסך או מהטלוויזיה אל המחשב.
DVI – זהו חיבור דיגיטלי איכותי מאוד המיועד לחיבור מסך LCD למחשב.
PS/2 – זהו חיבור פרללי ישן לעכבר ולמקלדת. היום מרבית העכברים והמקלדות מתחברים למחשב בכניסת ה-USB אך מבחינת הביצועים אין הבדל.
S/PDIF – זהו חיבור להעברה באיכות גבוהה של אודיו דיגיטלי, התומך בפורמטים רבי ערוצים ומיועד לחיבור לנגן DVD, לאוזניות ולמגבר.
S-Video – זהו חיבור להעברת וידיאו מהמחשב אל מסך טלוויזיה.
חיבור Line in למיקרופון ולרמקולים – זהו חיבור להעברת שמע מהמחשב או אל המחשב. מספר החיבורים תלוי במספר הרמקולים אך מומלץ שיהיו בין שלושה לשמונה חיבורים.
מחשבים נייחים – מערכת הפעלה
מערכת ההפעלה היא התוכנה המקשרת בין החומרה, המשתמש והיישומים של התוכנה. מערכת ההפעלה כוללת שלושה ממשקים: ממשק משתמש (User Interface), ממשק החומרה הפועל באמצעות מנהלי התקנים (Drivers) וממשק התוכנה (API). מרבית המחשבים נמכרים היום עם מערכות ההפעלה של Windows מבית מייקרוסופט. עם זאת, ישנן גם תוכנות הפעלה אחרות ולא פחות יעילות, כדוגמת: לינוקס, Mac OS או UNIX. בהקשר זה, חשוב שמערכת ההפעלה תהיה נוחה מבחינת העיצוב והשימוש ולא תשתמש במשאבים רבים.
מחשבים נייחים – מארז
למארז המחשב ישנה חשיבות רבה לא רק מבחינה אסתטית. מארז זול הוא פעמים רבות מארז עם ליקויים שונים, כדוגמת: ארגונומיה לא נוחה, אוורור לא תקין וספק כוח בעייתי.
אוורור לא תקין עלול להשפיע על תפקוד המחשב כתוצאה מהתחממות מואצת, כאשר ספק כוח בעייתי עלול לגרום לבעיות באספקת החשמל, לתקלות שונות ברכיבים ולעיתים אפילו לנזק משמעותי.
מארז איכותי יותר, אמנם, עולה יותר כסף, אך נוח מאוד לשימוש, מספק אוורור יעיל וכולל גם ספק כוח מקצועי.
לקבלת הצעת מחיר על מחשבים במבצע מלאו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם
קניית מחשב נייח – אחריות
האחריות בעת רכישת מחשב נייח ניתנת לרוב באופן נפרד לרכיביו השונים, כאשר האחריות על כל המחשב היא במרבית הפעמים לשנה.
האחריות עבור הכונן הקשיח היא לרוב לשלוש שנים, האחריות עבור הצורב היא לרוב לשנתיים, האחריות על לוח האם היא לרוב לשלוש שנים והאחריות על הזיכרון והמעבד היא למספר רב יותר של שנים. בכל מקרה, חשוב לברר מראש מה בדיוק כוללת האחריות.
אם תרצו גם שולחן עץ למחשב כנסו לאתר אל גליל עבודות עץ יש להם דברים מיוחדים.
[…] מדריך לקניית מחשב נייח […]
[…] מדריך לקניית מחשב נייח […]
Saved as a favorite, I really like your blog!