נגן ה-DVD הוא חלק בלתי נפרד ממכשירי האלקטרוניקה הביתיים הבסיסיים כבר למעלה מעשור. כמעט בכל בית ובכל סלון ניתן היום למצוא נגןDVD , המשמש לא רק לצפייה בסרטים אלא גם לשמיעת מוסיקה, כאשר בדגמים החדישים ישנן גם יכולות מובנות מרשימות ביותר, כדוגמת: עדכון תוכנת התפעול דרך רשת האינטרנט או אפילו קישוריות אלחוטית.
נגן DVD – תכונות ויתרונות
לעומת השיטה האנלוגית הישנה, המידע בנגן ה-DVD מועבר בשיטה דיגיטאלית, המשפרת מאוד הן את איכות התמונה והן את איכות הצליל. התצורה הדיגיטאלית הופכת את השימוש ב-DVD לקל ויעיל הרבה יותר; תרגום במספר שפות, מידע על הסרט ועל השחקנים, קטעים שהושמטו, הרצה קדימה או אחורה, דילוג בין פרקים, אפשרויות זום ועצירת התמונה הם חלק מהפונקציות הקיימות בשיטה הדיגיטאלית. בנוסף לכך, בקלטות האנלוגיות הייתה איכות המידע נפגעת כתוצאה משימוש חוזר, כאשר בקלטות ה-DVD נשמרת האיכות הגבוהה לאורך שנים. ולבסוף, לעומת הקלטת הישנה, דיסק ה- DVDהוא קומפקטי מאוד ונוח לשימוש ולאחסון.
נגן DVD – אפשרויות צפייה
שיקול חשוב ביותר בעת בחירת נגן ה-DVD המתאים הוא, הפורמטים האפשריים לצפייה, כאשר ברבים מהנגנים ניתן במהלך הזמן גם להתעדכן בפורמטים חדשים, בתכונות צפייה מתקדמות ובפונקציות נוספות. כל נגני ה-DVD, גם הפשוטים ביותר, תומכים בכמה פורמטים בסיסיים שלרוב מספקים בהחלט את הצרכים. לכן, במרבית הפעמים אין צורך להשקיע בנגן יקר התמוך בפורמטים רבים מאוד. עם זאת, מי שמעוניין לצפות לא רק בתקליטורי DVD או ב-CD בסיסיים, צריך לבחור בנגן התומך בפורמט הרצוי.
- DVD Video – זהו הפורמט הבסיסי ביותר לתקליטורי DVD המוצעים למכירה או להשכרה, והוא קיים בכל הנגנים.
- Video CD (VCD) – הוא פורמט לתקליטורי CD שאיכותם נמוכה מאיכות תקליטורי DVD. גם בפורמט זה תומכים כל נגני ה-DVD.
- VCDS – זהו פורמט נפוץ ביותר הדומה מאוד לפורמט VCD ומיועד לצפייה בסרטים שהורדו מרשת האינטרנט. מרבית נגני ה-DVD תומכים בפורמט זה, כאשר איכות הצפייה בו היא גבוהה מהאיכות הצפייה ב-VCD.
- DivX – פורמט זה מיועד לתקליטורים "צרובים". בפורמט זה ניתן לדחוס סרטים רבים בנפח קטן יחסית מבלי לפגוע באיכותם. בפורמט DivX נהוג להשתמש לצפייה בסדרות טלוויזיה ובסרטים שהורדו מהרשת באמצעות תוכנות שונות לשיתוף קבצים. גם בפורמט זה תומכים מרבית נגני ה-DVD.
- Xvid – זהו פורמט פחות נפוץ בנגני ה-DVD, המתחרה ב-DivX. לרוב אין צורך לקנות נגן התומך בפורמט זה אלא רק במקרים בהם מעוניינים להוריד מהרשת תוכן, הנשמר דווקא בפורמטXvid ולצפות בו.
- BlueRay – נגן, התומך בפורמט BlueRay, מיועד לצפייה בתכני HD (High Definition) בטלוויזיות LCD, בפלזמה או על מקרנים תומכי HD. גם סדרות טלוויזיה וסרטים בפורמט HD ניתן להוריד ברשת.
ישנם גם נגני DVD שניתן לעדכנם בפורמטים חדשים באמצעות אתר היצרן שלהם באינטרנט.
- תמונות – במרבית נגני ה-DVD ניתן גם לצפות בתמונות שנצרבו על גבי תקליטור, כאשר בחלקם ישנה גם כניסה לכרטיס הזיכרון של המצלמה הדיגיטלית. לרוב, הפורמט הנפוץ ביותר לצפייה בתמונות באמצעות הנגן הוא JPFG. עם זאת, ישנם גם פורמטים נוספים של חברות כדוגמת פוג'י או קודאק.
נגן DVD – איכות צפייה
איכות הצפייה במרבית נגני ה-DVD היא טובה למדי ומספקת עבור רוב המשתמשים. עם זאת, ישנם גם נגני DVD עם תכונות מתקדמות מאוד המשפרות את איכות התמונה, ואפילו נגנים בהם ניתן להתאים את התמונה להעדפות הצפייה.
- Progressive Scan – סריקה מתקדמת היא שיטת סריקה משוכללת, המשפרת את איכות התמונות ואת חדותן ביחס לשיטתInterlaced המסורתית, הנפוצה בנגנים הרגילים. עם זאת, כאשר נגן ה-DVD מחובר לטלוויזיה רגילה לא ניתן ליהנות מאיכות צפייה גבוהה יותר, אלא רק בעת חיבור לטלוויזיות LCD או פלזמה.
- Up-Conversion – תכונת המרה זו מעלה את איכות התמונה בצורה משמעותית ביחס לאיכות התמונה ממקור השידור. נגן DVD עם תכונת Up-Conversion ממיר את המידע מתקליטור ה-DVD ומשפר אותו מבחינת החדות והפירוט בהתאם לרזולוציית המסך, באיכות המזכירה את איכות ה-HD. עם זאת, כדי לנצל ממיר זה, יש צורך לא רק בטלוויזיית LCD או בפלזמה התומכות בפורמט HD אלא גם בחיבור MIHD. בנוסף לכך, תכונת Up-Conversion קיימת לרוב רק בנגני ה-DVD היקרים, ואיכותה משתנה מנגן לנגן, כאשר במקרים מסוימים עלולות להיגרם הפרעות. לכן, אם אתם מעוניינים בתכונת Up-Conversion, רכשו מכשיר של חברה בעלת מוניטין בתחום נגני ה-DVD או בקשו הדגמה לפני הרכישה.
- העדפות צפייה – ישנם נגני DVD בהם ניתן לשפר את איכות התצוגה באמצעות תפריטים, כדוגמת בהירות, ניגודיות ומידת צבעוניות.
נגן DVD – איכות שמע
איכות השמע של נגני ה-DVD איננה נופלת היום מאיכות השמע של קומפקט דיסקים מקצועיים. כאשר מחברים את נגן ה-DVD למערכת שמע איכותית, הוא יכול להחליף אפילו את מערכת הסטריאו. כל נגני ה-DVD הקיימים היום בשוק משמעים תקליטוריCD , כאשר רבים מהם תומכים גם בפורמטים נוספים. איכות השמע של CD היא גבוהה ביותר, ולכן אם אינכם זקוקים לאיכות שמע מתקדמת מאוד, תוכלו להסתפק בנגן המשמיע תקליטורים בלבד ולחסוך כסף. הפורמטים הנוספים בהם תומכים נגני DVDהם:
- MP3 – בשיטת שמע נפוצה זו ניתן לדחוס קובצי שמע של למעלה מ-1,000 שירים בתקליטור אחד כמעט ללא פגיעה באיכות.
- WMA – זהו פורמט שחברת מיקרוסופט פיתחה, המשמש לכיווץ קבצי מוסיקה ומתחרה בפורמט לכיווץ MP3. פורמט WMA נפוץ יום בעיקר בנגנים ניידים.
- DVD Audio או SACD – פורמטים לקריאה של מוסיקה מ-CD רגיל והמרתה לאיכות גבוהה מאוד. פורמטים אלה קיימים רק במספר מצומצם של דגמי DVD יקרים.
- Virtual Surround – פורמט זה מיועד לאיכות שמע קולנועית וניתן להשתמש בו רק באמצעות שני רמקולים. פורמט ה- Virtual Surroundלרוב קיים רק בנגנים יקרים ויוקרתיים מאוד.
נגן DVD – הקלטה
רבים מנגני ה-DVD מאפשרים גם הקלטה ממקורות שידור שונים, כדוגמת: שידורי טלוויזיה, מצלמת ווידאו או מקורות אחרים. כל הנגנים המצוידים ביכולת הקלטה יכולים להקליט על כל סוגי התקליטורים הנפוצים, החל מ-DVD חד פעמי וכלה ב-DVD רב פעמי. ישנם גם נגנים הכוללים כונן קשיח מובנה בעל נפח משתנה. כונן זה הוא זמין, נוח מאוד לשימוש וחוסך את העיסוק האינטנסיבי בתקליטורים. את נפח הכונן מומלץ לבחור ביחס להיקף ההקלטה הצפוי. ניתן היום להשיג נגנים עם עד חמש איכויות הקלטה שונות. את משך ההקלטה ניתן לשנות בהתאם לצורך, כאשר ככל שהאיכות גבוהה יותר, כך גם משך ההקלטה הוא ארוך יותר. עם זאת, לרוב אפשר להסתפק באיכות הקלטה בינונית.
נגן DVD – חיבורים
כל נגני ה-DVD מצוידים בחיבורים המיועדים לחיבור מכשירים שונים, כדוגמת: הטלוויזיה, הקולנוע הביתי, המקרן והמגבר. ישנם גם נגנים בהם קיימים חיבורים זמניים בחזית, כדוגמת חיבור לסטילס או חיבור למצלמת וידאו. חיבורי הנגנים נבדלים זה מזה באיכותם, ויש לבחור אותם ביחס לאיכות הצפייה הרצויה.
- Composite Video – חיבור זה הוא החיבור הפשוט ביותר המיועד להעברה של וידיאו ואודיו. תמיד עדיף לבחור בחיבור איכותי יותר.
- SCART – זהו חיבור המיועד גם להעברת וידיאו ואודיו אך הוא איכותי יותר מחיבור ה-Composite Video.
- S-Video – חיבור המיועד להעברת וידאו בלבד אך באיכות גבוהה.
- Component Video – זהו החיבור האיכותי ביותר ביחס לחיבורים הקודמים להעברת וידיאו ואודיו.
- HDMI – חיבור זה מיועד להעברת וידיאו ואודיו בפורמט High Definition מהנגן לטלוויזיה או לכל מכשיר אחר התומך ב-HD.
- FireWire – זהו חיבור דיגיטלי באיכות גבוהה מאוד המיועד להעברת וידיאו ואודיו, ונמצא גם במכשירי וידאו דיגיטליים, במחשבים, במצלמות דיגיטליות או במכשירים אחרים התומכים בפורמט HD.
- USB – חיבור זה מיועד לזיכרון USB נייד או להתקנים אחרים ואינו קיים בכל נגני ה-DVD.
- כניסה לכרטיס זיכרון – ישנם גם נגני DVD עם כניסה לכרטיס זיכרון, שמטרתה לאפשר צפייה בסרטים או האזנה למוסיקה מכרטיס זיכרון חיצוני. כניסה זו מומלצת לאנשים הנוהגים לאחסן מוסיקה, תמונות וסרטים על גבי כרטיסי זיכרון חיצוניים. עם זאת, לפניי הקנייה יש לבדוק באלה כרטיסי זיכרון תומך הנגן, כאשר מרביתם תומכים בכמה פורמטים.
- חיבורים דיגיטליים (Coaxial Digital Output או Optical Digital Output) – חיבורים אלה מיועדים להעברת אודיו באיכות גבוהה מאוד אל המגבר. במרבית נגני ה-DVD קיימת אחת מהיציאות, כאשר כדי לחברם למגבר, מומלץ להשתמש בכבל מתאים שניתן לקנות בנפרד.
- כניסה או יציאה של RF – חיבור זה קיים לרוב בנגנים מקליטים ומטרתו היא להקליט שידורי טלוויזיה.
- 5.1-Channel Audio Output – זוהי יציאה אנלוגית מיושנת למדיי בעלת שישה ערוצי שמע המתחברת למגבר. כדי לשפר את איכות השמע בשימוש ביציאה זו, יש להשתמש בכבל אופטי. עם זאת, עדיף לקנות נגן DVD עם חיבורAudio דיגיטלי.
נגן DVD – שימוש
השימוש בנגני DVD הוא פשוט ביותר וכולל לחיצה על כמה כפתורים מרכזיים, כדוגמת ה-Play וה-Stop. מספר כפתורי התפעול ותפקידם משתנים בין נגן לנגן, ולכן חשוב לוודא, כי השימוש בהם הוא קל ופשוט. ישנם נגנים הכוללים רק כמה כפתורים בסיסיים, כאשר פעולות מורכבות מוצגות לרוב בתפריטים על מסך הטלוויזיה.
- גודל – גודלם של מרבית נגני ה-DVD נע בין 43 סנטימטר ל-44 סנטימטר. הגובה והעובי עומדים בממוצע על חמישה סנטימטרים, כאשר ישנם מכשירים אפילו דקים יותר. את גודל הנגן יש להתאים למערכת הקולנוע הביתית או לריהוט הייעודי.
- שלט רחוק – בעת קניית ה-DVD יש לשים לב גם לנוחות השימוש בשלט. הפונקציות העיקריות בשלט הן הפעלה, עצירה הרצה ולעיתים גם הקלטה. חשוב לוודא, כי הלחצנים גדולים מספיק, מסודרים באופן הגיוני וגם מוארים, אם אתם נוהגים לצפות בסרטים בחושך.
- נעילה – בחלק ממכשירי ה-DVD קיימת פונקציה של הגבלת הצפייה בתכנים מסוימים, שמטרתה לאפשר להורים לפקח על מה שילדיהם צופים.
- מחסנית של דיסקים – ישנם נגני DVD המאפשרים אחסון בו זמני של כמה דיסקים ואפילו מאות. בשיטה זו ניתן לנהל בצורה מסודרת יותר את ספריית הסרטים והמוסיקה שלכם. עם זאת, נגנים אלה כמעט שלא קיימים בארץ.
-
נגן DVD – אחריות
האחריות על נגני DVD ניתנת במרבית המקרים לשנה. עם זאת, לעתים ניתן לקבל אחריות לתקופה ארוכה יותר אך רק עבור מכשירים יקרים.