התקרחות מופיעה אצל בני שני המינים אולם היא נפוצה יותר בקרב המין הגברי. התופעה מתבטאת בנשירת שיער במוקדים מסויימים בראש, כאשר השיער אשר נושר לא שב וגדל ומותיר אחריו איזורים חסרי שיער. תופעה בלתי אסתטית זו מופיעה גם אצל נשים אולם בשנות חייהן המאוחרות יותר. להבדיל, כאשר מדובר בגברים, הרי שניתן לצפות בהתקרחות כבר בגילאי ה- 20 פלוס, כאשר התופעה פוגעת באחוזים ניכרים מהאוכלוסייה.
התקרחות נובעת מסיבות רבות כאשר פעמים רבות מקורה בגנטיקה ובנתונים האישיים אשר מביא עימו כל אדם. לרוב יהיו הגברים אשר מקריחים בגיל צעיר, בניהם של גברים מקריחים אשר התופעה החלה גם אצלם, בגיל צעיר. ההורמון החיוני ביותר הפועל בתחום זה הוא הורמון אשר מכונה DHT ואשר גורם נזק לזקיקי השיערה. סיבות נוספות כוללות את נזקי האקלים וקרינת השמש, מחלות עור או בעיות הורמונאליות, חפיפת השיער במיים אשר מינון הקלור בהם גבוה מידי, לידה אשר פוגעת בשלב מסויים בשלב צמיחת והתחדשות השיער, וטיפולים רפואיים שונים.
ההתקרחות מאופיינת בהידלדלות השיער ובנשירתו תחילה באיזור הקדמי של הראש, דהיינו המצח, ובשני צידי הראש באיזורים אשר נהוג לכנות 'מפרצים'. בהמשך מחריפה התופעה ופוגעת גם באיזורים נוספים ובמיוחד עם התקדמות הגיל הכרונולוגי. נשים בגיל המעבר יחושו בשינויים משמעותיים בנפח השיער כאשר ההורמון אשר סייע להן עד כה במניעת הנשירה ובשמירה על איכות ועמידות זקיקי השיערה, נחלש באופן בולט עם הגיעו של גיל המעבר וההפרעות ההורמונאליות.
טיפול בתופעת ההתקרחות כולל הדבקת שיער והלחמת שיער, כאשר מדובר למעשה בתוספות שיער אשר מחוברות לחלקו הטבעי של שיער ראשנו, ומעניקות מראה מלא באיזורים אשר סובלים משיער דליל. התוצאה טבעית ואסתטית כאשר השימוש בתוספות שיער טבעיות צובר תאוצה בארץ ובעולם.