כאשר עיצוב וגרפיקה הולכים האחד ליד השני, נהוג להגדיר אותם בתור תקשורת חזותית. לצד גרפיקאים שעוסקים בעיצוב למטרות דפוס, עוסקים בתחום זה גם מעצבי מוצרים שמתמקדים בשילוב בין עיצוב ובין שימושיות. בעידן המקוון, עיצוב וגרפיקה מגיעים למלוא המיצוי שלהם בדמות עיצוב אתרים שמספרם נאמד לא במאות וגם לא במיליונים אלא בהרבה יותר.
עיצוב וגרפיקה – מטרת האב
באופן מצומצם, עיצוב גרפי מתמקד ביצירה כלשהי שתהיה נעימה לעין. זה יכול לבוא לידי ביטוי בעיצוב של עלון פרסומת, חוברת מגזין, ניוזלטר וכן גם עיצוב כרטיסי ביקור, לוגו וכיוצא באלה. אבל אם נניח שזו כל המטרה של העיצוב והגרפיקה, זו תהיה שגיאה. בהגדרה יותר רחבה, המוצרים (או הרעיונות) שאותם מעצבים, בין אם כרטיס ביקור ובין אם אתר אינטרנט, צריכים להיות בנויים היטב כמכלול. לדוגמא, אם נשמש באותיות יפהפיות בעיצוב כרטיס ביקור אבל הרקע של הכרטיס ישדר מסר לא מתאים, הכרטיס בכללותו לא יהיה מוצלח. באתרי אינטרנט, ניתן לראות זאת היטב במונח "חווית משתמש". כלומר, האתר צריך להיות לא רק מעוצב יפה ונעים לעין אלא גם באופן כזה שיציע לגולש גלישה נעימה, התמצאות קלה (וזאת, לצד העברת המסר הרצוי ביותר לבעלי האתר).
בין עיצוב לאומנות
מי שעוסק בעיצוב וגרפיקה יכול להיות אמן אבל מעל לכל הוא חייב להיות אומן. אומן, נדגיש, זהו בעל מלאכה, איש מקצוע שמבין שהיופי חשוב אבל אין הוא עומד בפני עצמו. נדגים: עיצוב דפי נחיתה מתבצע על הצד הטוב ביותר כאשר משלבים בין המסר, התוכן, לבין העזרים הגרפיים. עומס גרפי יטשטש את המסר. מוטיב קישוטי כשלעצמו, אם הוא לא נחוץ – יישאר בחוץ. רשמו לפניכם: חברות לעיצוב גרפי שמשכילות לשלב בין מקצוענות לכישרון, בין יופי ובין תכליתיות מפיקות את התוצרים הטובים ביותר.