ניתוח אף – מדריך ניתוחי אף
ניתוח אף נחשב אחד מהניתוחים הפלסטיים הפופולריים ביותר, הוא נחשב ניתוח בטוח יחסית ותוצאותיו טובות.
מנתחי אף מתמחים כיום במראה אף סופי שהוא טבעי כך שמי שעבר ניתוח אף אינו מקבל את מה שהיה קרוי פעם "המראה המנותח".
נשים וגברים רבים בוחרים לשנות את מראה פניהם על ידי ניתוח אף, ובדרך זו לשפר תחושת הביטחון שלהם ושביעות רצונם מן המראה החיצוני שלהם.
אחד מהטיפולים הקוסמטיים הנפוצים ביותר בתחום הניתוחים הפלסטיים הוא ניתוח אף. הסיבה להזדקקות לניתוח אף יכולה להיות פגמים מהלידה או מחבלה מסוימת שגרמה לעיוות הצורה.\
כמו כן, ישנן סיבות רפואיות שבגללן עושים ניתוחי אף כגון קשיים בדרכי הנשימה ועוד, אך לרוב הסיבה היא מתחום האסתטיקה.
נהוג לעשות ניתוחי אף לאחר גיל ההתבגרות אולם הגיל המינימלי בו מאפשרים לעשות ניתוחי אף הוא שש עשרה מאחר ובגיל זה רוב ההתפתחות כבר נעשתה (כתשעים אחוזים).
לפני התחלת הפרוצדורה של ניתוחי אף, תחילה יש להיוועץ עם רופא מוסמך (מומלץ כירורג) מספר פעמים מאחר שמדובר בהחלטה קשה ולא בדבר של מה בכך.
לאחר זאת, הרופא ישלח את המבקש לערוך סדרת בדיקות הכוללת ביצוע בדיקות דם וצילומים שונים מזוויות שונות של האף.
לאחר מכן הרופא יוכל לבצע הדמייה שזהו תהליך בו המבקש יוכל לראות בקירוב כיצד יראה האף שהוא בחר על פניו לאחר ניתוח האף.
במהלך ניתוח האף, המנותח מקבל זריקת הרדמה וטשטוש.
ההרדמה בניתוח אף מבוצעת על ידי הזרקה של חומרים מרדימים ואף אנטיביוטיקה וחומרי משככי כאבים. בדרך כלל, בעת ניתוח האף, המנתח עושה חתכים בעור דרכם הוא מעבד את העצם, משייף ושובר את העצם במידת הצורך.
לאחר ניתוח אף ניתן לצפות לכאבים לא מעטים (אולם ישנן תרופות שמעלימות אותם בקלות רבה). כמו כן, יכולים להיות תופעות לוואי נקודתיות כגון שטפי דם באזור האף ובאזור העיניים וסביבן.
בדרך כלל תופעות אלו עוברות במהרה ואינן מותירות סימנים כלשהם. ברוב המקרים אחרי ניתוח אף תהיה נפיחות רבה באזור המנותח, אולם לאחר שבועות בודדים רוב הנפיחות צריכה לעבור ובמקרים רבים תוותר נפיחות קטנה ורגישות באזור גם לאחר מספר חודשים לאחר ניתוח האף
ניתוח אף הינו ניתוח פלסטי לשינוי מבנה או מראה האף, זאת על ידי קיצור, הצרות, או שינוי מבנה האף.
ניתוח אף – מתי ולמי מומלץ לבחור בו?
ראשית נאמר, כי ניתוח אף יבוצע לאחר תום גיל ההתבגרות ולאחר שהאף סיים לגדול (בסביבות גיל 16, אצל חלק מהנערות התפתחות האף תסתיים אף לפני כן), ומבנה הפנים התקבע.
עוד, מומלץ לעבור ניתוח אף לפני גיל ארבעים מפני שמבנה העור מאבד מהאלסטיות שלו לאורך חיינו ולכן תוצאות ניתוחיות טובות יתקבלו ככל שהעור צעיר יותר.
הגילאים הפופולריים והמומלצים לביצוע ניתוח אף יהיו גילאי 17 – 20, אף על פי שניתן לבצע ניתוח אף עד גיל מבוגר.
ישנן סיבות רפואיות שיובילו לניתוח אף פלסטי, למשל בעיות סינוסים, קשיי נשימה, מבנה מעוות של מחיצות האף, ועוד.
במרבית הפעמים, גם אם מהות הניתוח אינה קוסמטית והניתוח ממומן על ידי קופת החולים, ניתן לשלב בשיגרת הניתוח גם ביצוע שינויים קוסמטיים באף.
הסיבות לניתוח אף קוסמטי גרידא הן שונות, כמו גם רמת ההשפעה שלהן על חיי המנותח. חוסר ביטחון עצמי, תחושות נחיתות, או רצון "להתפנק" ולקבל את האף שתמיד חלמתם עליו – כל אלה יכולים להביא אדם לכדי ההחלטה לבצע ניתוח אף.
חשוב מאוד לבחון את ציפיות המנותח מהניתוח ולבחון שהמנותח בריא לא רק בגופו אלא גם בנפשו ושציפיותיו מהניתוח סבירות. ציפיות מוגזמות יביאו לשיברון לב ומומלץ הן למנתחים והן למנותחים פוטנציאליים לדחות את ביצוע ניתוח האף כאשר מזהים שהציפיות מתוצאות הניתוח אינן סבירות.
ההחלטה לבצע ניתוח אף
מהלך ניתוח אף
ניתוח אף נחשב ניתוח קצר יחסית (הניתוח עצמו אורך בין שעה לכשלוש שעות), אחוזי ההצלחה שלו גבוהים והסיכוי לסיבוכים קטן.
אישפוז לאחר ניתוח אף הוא על פי רוב של עד 24 שעות, ולעיתים קרובות מבוצעים ניתוחי אף ללא אישפוז כלל (הדבר תלוי בעיקר במנתחים, ולא במהלך הניתוח).
ניתוחי אף דורשים, כמובן, הרדמה, אולם לרוב מעדיפים המנתחים לבצע את הניתוח תחת הרדמה מקומית – אם כי ישנה בהחלט אפשרות להעדיף הרדמה כללית, בעיקר כאשר קיים חשש שהמנותח לא יעמוד בחוויית הניתוח בהרדמה מקומית ושעלולה להיווצר טראומה אצל המנותח ממהלך הניתוח.
זה המקום להזכיר כי ככלל, הרדמה מקומית הינה הרדמה עם פחות אפשרויות לסיבוכים רפואיים.
לפני ובמהלך הניתוח מוזרקים לגוף המנותח חומרי טשטוש ומשככי כאבים.
במהלך הניתוח המנתח ממש מפסל מחדש את אפו של המנותח, ומבצע שינויים על ידי שיוף, הזזה, תוספות או שבירה, של סחוס או עצמות באזור האף.
לאחר תום המלאכה משיב המנתח את העור למקומו ותופר באמצעות תפרים מסיסים.
בתום ההליך ימקם המנתח על האף מעין גבס, שמטרתו לקבע את האף החדש ולמנוע כאבים ומגע באזור הניתוח, וכן תחבושות או מעין טמפונים, בחלל הפנימי של האף.
הגבס יוסר מן האף לאחר עד שבועיים, והתחבושות יוסרו מהחלל הפנימי של האף לאחר כיומיים.
ניתוחי אף בשיטה הפתוחה והסגורה
ההחלמה לאחר ניתוחי אף
מהלך ההחלמה יכלול ביקורת אצל הרופא המנתח כל שלושה חודשים במהלך השנה הראשונה לאחר הניתוח, על מנת לעקוב אחרי ההחלמה ולזהות תופעות לוואי או סיבוכים, במקרים שישנם כאלה.
סיבוכים ותופעות לוואי אפשריות לאחר ניתוחי אף
וכמובן, ייתכנו שינויים במבנה האף שבסופו של דבר לא ישביעו את רצונו של המנותח.