קוסמטיקה רפואית, מקורה בשנות השמונים של המאה הקודמת. בעקבות גילויים של ממצאים חדשים במחקרים אמפיריים, שגילו כי פילינג שנעשה על ידי חומצות, בשימוש קבוע, משפר בהרבה את מראה העור ותורם להתחדשות העור על ידי הסרת השכבה העליונה של תאי העור המתים ובכך נוצרת שכבה של תאי עור חדשים.
טיפולים אלו של הקוסמטיקה הרפואית אף יעילים לפתרון מקרים קשים יותר כגון: חולי אקנה או אוכלוסיה בוגרת בגילי השלושים ויותר. קוסמטיקה רפואית עם הטיפול החדשני הזה אף פיתחה את הטיפול הפופולארי הידוע כ"אנטי-אייג'ינג".
בעבר נהוג היה כי אחיות ייבצעו טיפול מסוג זה הכולל ניקוי העור, מריחת קרם לחות והוספת תכשירים נוגדי קרינה. אולם האחיות לא יכלו לטפל בכל מצב וכך נולד המונח של קוסמטיקה רפואית ונפתחו מכונים שונים אשר הציעו לימודים חדישים ומתן הסמכה לבצע טיפולים בתחום הקוסמטיקה הרפואית.
ניתן להבדיל בין קוסמטיקה כימית לקוסמטיקה רפואית בתכליתן המרכזית. בעוד שקוסמטיקה כימית שמה את דגשה על התכשירים, קוסמטיקה טבעית שמה את דגשה על תוצאות הטיפולים בלבד, ובפרט היא מדגישה שלושה תחומים: תחום הפיגמנטציות ופגעי העור השונים, תחום הזדקנות העור ויצירת הקמטים ובתחום מחלת האקנה אשר אופיינית בדרך כלל לבני נוער וצעירים. בעלות מקצוע רבות נעזרות בשירותים של ביטוח אחריות מקצועית לקוסמטיקאיות.
קוסמטיקה רפואית בנתה את שמה על שיטות הפעולה שלה והמיוחד הוא שתחילה הקוסמטיקאיות של הקוסמטיקאיות הרפואיות מוכשרות מקצועית, התוצאות של הטיפולים מוכחים אמפירית ומתחייבים להוכיח תוצאות, ישנו פיקוח ביקורתי וצמוד על הקוסמטיקאיות של הקוסמטיקה הרפואית, התכשירים השימושיים בטיפולים של קוסמטיקה רפואית הוכחו כתכשירים פעילים ואין במטרתן "לפנק" אלא אך להביא תוצאות הנראות לעין ומשביעות רצון.
לסיום, אבחון בעיה או המחלה של הלקוחה אינו נעשה על ידי קוסמטיקאית בעין בלתי משוריינת אלא על ידי מכשור חדיש המסוגל לאבחן את הבעיה בדיוק מירבי