גוגל אדוורדס, עבור כל מי שעושה את צעדיו הראשונים בפרסום בגוגל אדוורדס, מספר מונחי יסוד שיסייעו לכם למצוא את דרככם בממשק הפרסום שאינו מורכב במיוחד, אך יחד עם זאת גם אינו פשוט כלל למי שנמצא בתחילת דרכו.
קמפיין – המונח הבסיסי ביותר. יחידת הפרסום ברמה העליונה האפשרית. כל פרסום באדוורדס חייב להתחיל בהגדרת הקמפיין: שם הקמפיי ן(כדאי שירמז על נושא הקמפיין), התקציב היומי שאתם מוכנים להקציב עבור הקמפיין, האם הקמפיין יחול רק על מנוע החיפוש (יופיע בתוצאות החיפוש) או על רשת התוכן, (יופיע באתרים שמפרסמים מודעות גוגל אדסנס), תזמון הרצת הקמפיין במידה ויש צורך, שפת הקמפיין ועוד מספר הגדרות בסיסיות ברמה העליונה.
מילות מפתח – מילות/ביטויי החיפוש שעם הקלדתן יופיעו המודעות שלכם לעיני הגולשים במסך החיפוש של גוגל בחלק של הקישורים הממומנים. אם הגדרתם למשל את ביטוי החיפוש "שיווק באינטרנט", המודעה שלכם תופיע כאשר גולש יקליד ביטוי זה. (בכפוף לתנאים נוספים – על כך בהמשך)
קבוצת מודעות (Ad group) – הגדרת קבוצת המודעות כבר תמלא את הקמפיין בתוכן מעשי שיקבע את האופן שבו יוצגו המודעות שלכם בפני הגולשים. בכל קמפיין אדוורדס ניתן להגדיר מספר רב של קבוצות מודעות. השלב הראשון הוא הגדרת נוסח המודעה ומילות המפתח שיהוו טריגר להופעתה. לכל קבוצץ מודעות יש להגדיר Bid, שמשמעותו היא שזה המחיר המקסימלי שאתם מוכנים לשלם עבור הקלקה של גולש שחיפש מילת מפתח זו. גוגל אדוורדס מבצע מעין מכירה פומבית בין כל המפרסמים שמציעים מחיר למילה מסויימת, ומחליט בהתאם למחיר ופרמטרים נוספים איזו מודעה להציג ובאילו מיקומים. לעולם לא תשלמו מעל המחיר המקסימלי שהצעתם, אך ייתכן מאד שתשלמו פחות. חלוקת קמפיין אדוורדס לקבוצות מודעות מתבצעת למעשה בהתאם למילות המפתח. כל קבוצת מודעות מכילה את מילות המפתח המתאימות לה, ולכל קבוצת מודעת כדאי להגדיר נוסח מודעה שמתאים למילות המפתח שהיא כוללת. ישנה משמעות לכך שביטוי החיפוש הספציפי ייכלל בנוסח המודעה היות ואז מתקבל מיקוד רב יותר שמביא לאחוזי הקלקות גבוהים יותר מצד הגולשים. (מערכת אדוורדס גם מדגישה עבור הגולשים ביטויי חיפוש הכלולים בנוסח המודעה.)
לדוגמא – אם הקמפיין שהגדרתם עוסק בקידום אתרים, ואתם מעוניינים להפנות לאתר שלכם אנשים שמחפשים שירותי קידום אתרים. מצאתם לצורך ההמחשה 2 ביטויי חיפוש רלבנטיים: "קידום אתרים בגוגל"; "קידום אתרים במנועי חיפוש". מומלץ, כדי להגיע לתוצאות המיטביות להגדיר קבוצת מודעות לכל אחד מהביטויים, כך שבקבוצה אחת הכותרת תהיה קידום אתרים בגוגל ובשנייה קידום אתרים במנועי חיפוש. (שיוך המודעות המתאימות לביטויי החיפוש).
url מוצג (displayed url) – כשמגדירים נוסח מודעה יש להגדיר גם את ה-url שיוצג בפני הגולשים. גם אם מדובר בעמוד פנימי, ניתן להדיר רק את הדומיין הכללי ככתובת שתוצג.
עמוד נחיתה (destination url) – העמוד המעשי לשם יופנו הגולשים שיקליקו על המודעה שלכם. לא מוצג בפני הגולשים אלא מיועד עבור מערכת גוגל אדוורדס בלבד.
חשיפות – מספר הגולשים שצפו במודעה שלכם עבור מילות החיפוש שהגדרתם, בין אם הקליקו או לא.
CTR -clickthrough rate – אחוזי הקלקה על המודעה שלכם. הכוונה היא לאחוזי הקלקות ביחס לכמות החשיפות. אם קיבלתם 5 הקלקות מתוך 100 חשיפות/צפיות במודעה שלכם, אז יהיה לכם CTR של 5%. מונח בעל חשיבות עצומה היות וככל שה-CTR שלכם יהיה גבוה יותר כך תוכלו להשיג מחירים נמוכים יותר עבור כל קליק. מעבר למכרז המחירים שאדוורדס מבצע, מיקום המודעה שלכם והמחיר הסופי שלכם נקבע גם ע"י ה-CTR שתשיגו, כאשר המדידה מתבצעת ביחס למפרסמים אחרים. החלוקה הממוקדת לקבוצות מודעות בהתאם למילות החיפוש שהוזכרה לעיל, כמו גם יצירת נוסח מודעה אטרקטיבי שיניע גולשים להקליק עליה הינם בעלי השפעה על גובה ה-CTR.
ציון איכות – quality score – ממשק גוגל אדוורדס מחלק ציון לכל מודעה. כמו ה-CTR , גם ציון זה הינו בעל השפעה על המחיר שתשלמו והמיקום שתשיגו. ציון זה נקבע בהתאם להתאמה הקיימת בין מילת החיפוש, נוסח המודעה ועמוד הנחיתה אליו אתם מפנים. גם כאן ישנה משמעות לחלוקה ממוקדת לקבוצות מודעות. אם הגדרתם מילת חיפוש כמו "קורס לבניית אתרים", אז במידה ותגדירו עבור מילה זו מודעה שעוסקת בקורס לבניית אתרים ותפנו לעמוד נחיתה שעוסק גם הוא באותו נושא בדיוק – תוכלו להשיג ציון איכות גבוה (8-10). אדוורדס אף בוחנת מעבר להתאמה המשולשת את איכות עמוד הנחיתה בפני עצמו. עמוד נחיתה השייך לדומיין חלש מאד, או שכולל פלאש (שהעכביש של גוגל אינו יכול לקרוא), מכיל ביטויים בלתי הולמים או שמהווה "גשר" בלבד להפנייה לעמוד אחר – יקנה לכם ציוני איכות נמוכים ותאלצו לשלם יותר עבור קליק. (אם גוגל בכלל יאפשר לכם להגדיר עמוד כזה.)
פרסום ברשת התוכן– בנוסף להרצת קמפיין במנוע החיפוש, ניתן גם להגדיר בהגדרת הקמפיין שהוא יחול על רשת התוכן. במקרה כזה המודעה שלכם לא תופיע במנוע החיפוש, אלא באתרי תוכן המציגים מודעות גוגל. (מודעות אדסנס). גם כאן קיימת האופציה להגדיר מילות מפתח, ואז לא מדובר במילות חיפוש שגולשים הקלידו אלא במילים שייסיעו לאדוורדס לאתר את האתרים המתאימים לפרסום שלכם, או לחילופין – להגדיר באופן ספציפי את שמות האתרים בהם אתם מעוניינים שיופיע הפרסום שלכם.
GOOGLE ADWORDS קידום אתרים בניית אתרים
[…] אדסנס, מה זה אדסנס?בניגוד למערכת גוגל אדוורדס, שם אתם משלמים כסף לגוגל עבור פרסום או קידום ממומן, […]