חשוב לנו שתהיו מרוצים! לכן חשוב שתדעו שלהתאמת המוצר לצרכי המשתמש\ים חשיבות מכרעת להנאתכם מהמוצר. הקדישו מספר דקות ולמדו המדריך לקנית אליפטיקל אשר הופק במיוחד עבורך!
אליפטיקל – כיצד לבחור אליפטיקל קרוסטריינר ? לפני קניית אליפטיקל כדאי מאוד להתחשב בנתונים הבאים:
מתכוונים להכנס לכושר רוצים לרכוש אליפטיקל (קרוס טריינר) או אולי מסלול ריצה מדריך קניה זה נועד לעזור לכם להחליט בין אליפטיקל (קרוס טריינר) לבין מסלול ריצה.
ואם תחליטו לרכוש אליפטיקל (קרוס טריינר) אז במדריך קניה זה תמצאו נקודות חשובות שרצוי לבדוק לפני שרוכשים מכשיר אליפטיקל .
אליפטיקל או מסלול ריצה חשמלי
באימון אליפטיקל (קרוס טריינר) בנוסף לפלג גוף תחתון גם פלג גוף עליון מעורב באימון בצורה משמעותית דבר שמשפר את סיבולת השריר בפלג גוף עליון.
באימון במכשיר אליפטיקל (קרוס טריינר) אין אימפקט, הרגל לא עוזבת את הפדל ולכן לא פוגעת בקרקע בעוצמה (כמו בריצה), התנועה רכה יותר כך שהעומס על המפרקים הוא נמוך יותר.
יותר קל לשרוף קלוריות באליפטיקל מאשר במסלול ריצה חשמלי
על פי מחקרים, תחושת המאמץ באימון על אליפטיקל נמוכה מזו שבמסלול ריצה, וזה אומר שעבור
מאמץ ממושך בקצב לב נתון,
תחושת המאמץ באליפטיקל תהיה נמוכה יותר מאשר בריצה על מסלול ריצה.
למעשה אליפטיקל (קרוס טריינר) משלב את יתרונות הריצה ללא חסרונותיה האימפקט הגבוה,
והעומס על השלד.
אם אתם עומדים בפני השאלה לרכוש אליפטיקל (קרוס טריינר) או מסלול ריצה חשמלי,
הצעתנו היא רכשו אליפטיקל.
זאת משום שהליכה או ריצה אפשר לבצע גם בחוץ וכך אתם יכולים לגוון את סוגי הפעילויות האירוביות.
אם תרכשו אליפטיקל (קרוס טריינר) תוכלו גם ללכת או לרוץ וגם להתאמן באליפטיקל.
חשיבות הגיוון היא רבה גם מבחינת מוטיבציה וגם מבחינה פיזיולוגית, לכל סוג פעילות יש את נקודות השחיקה האופייניות במפרקים,
אם נגוון בסוגי הפעילות, הגוף יוכל לתקן את עצמו מאימון לאימון בצורה טובה יותר, משום שהעומס לא חוזר ונשנה באותן הנקודות.
כיצד רוכשים אליפטיקל (קרוס טריינר)
בחרו אליפטיקל בגודל מתאים
וודאו שאתם יודעים מהם מימדי המכשיר שאתם קונים ושהוא אכן מתאים לשטח האימונים הביתי שהקצבתם לעצמכם.
אם אתם מתכוונים להזיז את המכשיר ממקום למקום, וודאו שאכן הוא ניתן להזזה בקלות.
בחרו אליפטיקל שקט
עלו על האליפטיקל (קרוס טריינר) וודאו שהפעלתו איננה רועשת, זה עלול להיות גורם מאוד קריטי ביחסים שלכם בין בני הבית והשכנים.
קיימים מכשירים היכולים לייצר רעש מאוד צורמני שעלול לגרום לכם לנטוש את האימון באמצע.
משקל נשיאה
כל מכשיר אליפטיקל (קרוס טריינר) מגיע עם הוראות יצרן לגבי משקל הנשיאה של המכשיר,
רצוי לבחור אליפטיקל (קרוס טריינר) בעל משקל נשיאה שיתאים למשקלם של כל המתאמנים
הפוטנציאלים במכשיר. משקל הנשיאה מראה בעצם על רמת עמידותו של המכשיר.
גלגל תנופה אחורי עדיף על גלגל תנופה קדמי
גלגל תנופה קדמי | גלגל תנופה אחורי |
כאשר תגיעו לחנות תפגשו בדגמי אליפטיקל עם גלגל תנופה אחורי וקיימים גם דגמי אליפטיקל עם גלגל תנופה קידמי.
כעקרון אליפטיקל (קרוס טריינר) עם גלגל תנופה אחורי עדיף על פני אליפטיקל עם גלגל תנופה קידמי.
רוב המודלים של חברות המייצרות מכשירי אליפטיקל (קרוס טריינר) מקצועיים לחדרי כושר הם בעלי גלגל תנופה אחורי.
גלגל תנופה אחורי מאפשר תנועה אליפטית טובה יותר מאשר במכשירי אליפטיקל (קרוס טריינר) עם גלגל תנופה קידמי.
אליפטיקל (קרוס טריינר) עם מיקום קידמי של גלגל התנופה יגרום לתנועה יותר מעגלית זאת אומרת נרגיש כאילו אנו עולים ויורדים (כמו במדרגות).
ואילו אליפטיקל בעל מיקום אחורי של גלגל התנופה יגרום לתנועה יותר אליפטית הדומה לזו שמתבצעת בריצה.
בחלק ממכשירי אליפטיקל (קרוס טריינר) עם גלגל התנופה קדמי, יש פדלים מתכווננים היוצרים תחושת תנועה אליפטית טובה יותר מאשר במכשירים אחרים עם גלגל תנופה קידמי ללא פדלים מתכווננים.
מדוע אם כך יש מכשירי אלפטיקל קרוס טריינר עם גלגלי תנופה קידמיים? בדרך כלל מכשירי אליפטיקל (קרוס טריינר) עם תכנון של גלגל תנופה אחורי מוגנים בזכויות פטנטים, והם יקרים יותר באופן כללי ממכשירי אליפטיקל (קרוס טריינר) בעלי גלגל תנופה קידמי.
לסיכום: אלפטיקל (קרוס טריינר) בעל גלגל תנופה אחורי עדיף על בעל גלגל תנופה קידמי, ואם החלטתם לרכוש אליפטיקל עם גלגל תנופה קידמי אז עדיף עם פדלים מתכווננים.
מערכת שינוי התנגדות מגנטית עדיפה על מכנית
במכשירי אלפטיקל (קרוס טריינר) יש מערכת המאפשרת את שינוי ההתנגדותשמולה עובד המתאמן.
שינוי התנגדות זה הוא חשוב משום שרק ע"י העלאת עומס האימון יכול המתאמן לשפר את כושרו הגופני וע"י כך לשרוף יותר קלוריות.
במכשירי אלפטיקל (קרוס טריינר) קיימים מגוון רחב של מערכות לשינוי התנגדות.
קיימות מערכות המשנות התנגדות ע"י שינוי שיפוע הפדלים אבל הן פחות נפוצות בישראל.
קיימות מערכות המשנות התנגדות ע"י הפעלות כוח מגנטי על גלגל התנופה.
קיימות מערכות הגורמות להתנגדות בגלגל התנופה ע"י התרחקות או התקרבות של סנדלי
מגנט מגלגל התנופה.
ככל שסנדלי המגנט קרובים יותר לגלגל התנופה, כך הכח האלקטרו מגנטי הנובע מסנדלי המגנט ישפיעו על גלגל התנופה ויגרמו להתנגדות גדולה יותר למתאמן.
המערכות הזולות הן מערכות מכניות בעלות מגנט בצורת U כאשר המתאמן מבצע שינוי מכאני ע"י סיבוב כפתור אשר מקרב או מרחיק את המגנט מגלגל התנופה.
מערכות ברמה מתקדמת יותר הן בעלות מערכת שינוי התנגדות באמצעות מנוע מגנט מערכות אלו טובות לשימוש ביתי אך לא כל כך לשימוש מסחרי.
המערכות היקרות והטובות ביותר הן בעלות מערכות שינוי התנגדות אלקטרומגנטיות מערכות אלו הן אמינות ולא דורשות תחזוקה רבה אך הן דורשות חיבור לחשמל.
אליפטיקל בעל אורך צעד ארוך הוא טוב יותר
אורך צעד קצר יגרום לתנועה אליפטית מקוטעת, כיום ישנם מכשירי אליפטיקל (קרוס טריינר) המאפשרים לכוונן את מרחק הצעד. אורך צעד טוב הוא בין 40-50 סנטימטר, אבל את זאת ניתן לבדוק לפי תחושה ניתן לומר שבמכשירים הזולים יותר אורך הצעד הוא קצר יותר.
אורך צעד קצר יגרום לתחושה של עליה וירידה,
ופחות לתחושה של תנועה אליפטית.
גיוון תוכניות אימון
מכשירי אליפטיקל (קרוס טריינר) באים עם מגוון רחב של תוכניות, חלק מהמתאמנים אוהבים מגוון רחב של תוכניות משום שמיגוון תוכניות גדול מעודד ומעורר את המוטיבציה.
לעומתם, ישנם מתאמנים שלעולם יעדיפו תוכנית בסיסית אשר חוזרת על עתמה מידי יום.. או עם העדפה לשינוי העומס באופן ידני בעת האימון ועפ"י מצב האימון הנוכחי.
בכל מקרה מערכת התוכניות היא בעדיפות משנית ליתר הקרטריונים.
מדידת דופק הלב במכשירי אליפטיקל
כמעט תמיד, תוצאות הדופק היו מוטות ואי אפשר להסתמך עליהם בעת האימון כלל.
אליפטיקל (קרוס טריינר) יכול להיות בעל אפשרות מדידת דופק בידיות המכשיר, מדידה בתנוך האוזן או ע"י רצועת משדר שמקיפה את האזור שמתחת לחזה.
מדידה של דופק בידיות היא נוחה יותר מאשר רצועת חזה או בתנוך האוזן אך מידת אמינותה מוטלת בספק, בגלל הזעה בכפות הידים החיישנים באליפטיקל נוטים להתקלקל בתדירות גבוהה, דבר שפוגם ברמת הדיוק.
לכן אופן מדידת הדופק במכשירי אלפטיקל הוא לא קרטריון חשוב ניתן לרכוש מדי דופק יעודיים אשר מודדים את הדופק בצורה אמינה יותר ע"י לבישת רצועת משדר מתחת לחזה וזאת בעלות לא כל כך גבוהה.
אימון על גבי אליפטיקל – אילו שרירים הוא מפעיל ומהם יתרונות המכשיר?
אימון על גבי אליפטיקל – אילו שרירים הוא מפעיל ומהם יתרונות המכשיר?
מסלולי הריצה ואופני הכושר נחשבים כבר שנים לפופולאריים ביותר בתחום מכשירי הכושר הביתיים, אך בשנים האחרונות החלו אט-אט להתפתח דורות חדשים של מכשירי כושר ביתיים, אשר מעצימים את יכולתם להביא אותנו למאמצים גופניים גדולים ביתר קלות תוך מניעת שחיקה של המפרקים והסחוסים.
אחד מן המכשירים הפנטסטיים הללו הינו מכשיר האלפטיקל (קרוס-טריינר) אשר במבט ראשון אומנם נראה כמעין אופני כושר אך כאשר תשתמשו בו תרגישו כאילו אתם רצים.
מאחר והאליפטיקל עדיין חדש בנוף מכשירי הכושר הביתיים מצאנו לנכון להסביר לכם מעט יותר כיצד הוא פועל ועל אילו שרירים הוא עובד.
אליפטיקל – חיזוק שרירי הרגלים והידיים
אליפטיקל מזכיר מאוד בצורתו אופני כושר אך כאשר משתמשים בו מרגישים תחושה של ריצה אשר נובעת ממנגנון הפעולה המיוחד שלו.
בזמן ריצה כפות הרגלים שלנו דוחפות את הקרקע שמתחתינו ומרימות את הגוף כלפי מעלה כך שלמשך שבריר של שנייה מתבצעת תנועה אליפטית (מעגלית) בהחלפת הרגל אשר דוחפת את הגוף, שנייה אשר בה שתי הרגלים נמצאות באוויר ומנותקות מן הקרקע.
מכשיר האליפטיקל מדמה את התנועה האליפטית של הריצה (ומכאן שמו) ולכן אתם תרגישו ממש כאילו אתם רצים.
מאחר והמכשיר מוגדר בתור קרוס-טריינר, הרי שלא רק שרירי הרגלים זוכים להתאמן אלא גם הידיים. להלן קבוצות השרירים העיקריות אשר עוברות אימון בעזרת השימוש באליפטיקל :
· שרירי הרגלים – בדומה לריצה, בזמן התנגדות מינימאלית של המכשיר השרירים האחוריים (שרירי הישבן, ירך אחורית ושריר התאומים) הם אלה שמרגישים את עיקר עומס האימון.
ככל שמעלים את התנגדות המכשיר מתחילים להרגיש כיצד העומס מתגבר על השריר הארבע-ראשי של הירך הקדמית ולשריפת אנרגיה מואצת.
· שרירי הידיים – אלפטיקל מאפשר הדמיה של דחיפת הגוף באמצעות הידיים אל מול כוח משתנה כך שניתן להפיק יותר שריפת קלוריות באימון אחד ולחזק את שרירי היד האחורית ושרירי האמה תוך כדי התהליך.
אליפטיקל – יתרונות
האליפטיקלים השונים פותחו במטרה להוות אלטרנטיבה למכשירי הריצה שכן פעולת הריצה עצמה מביאה ללחץ גדול על המפרקים, הסחוסים והגב ולפציעות רבות.
האליפטיקל מדמה את תנועת הריצה בעזרת אותה תנועה אליפטית אך הרגלים אינן עוזבות את הפדלים, דבר אשר מונע את הלחץ העצום על מפרקי הרגל והגב ומביא להתמקדות בהפעלת השרירים בלבד.
המתאמנים באליפטיקל מגלים מהר מאוד כי בעזרת המכשיר ניתן להגיע לאימונים אינטנסיביים וארוכים במיוחד ולשרוף קלוריות ביתר קלות, לעומת המתאמנים על מסלולי הריצה אשר יכולים להתמיד בעומס עד כרבע שעה.
יוצא מכך כי השימוש באליפטיקל מתאים עבור מי שרוצה לחזק את שרירי הידיים והרגלים, מבלי לגרום נזק למפרקים ולשיפור סיבולת לב-ריאה טובה יותר.
אליפטיקל קרוס טריינר. זהו מכשיר כושר נייח המשלב תנועת גוף של הליכה, ריצה, טיפוס וסקי עם אפשרות להתאמת מהירות והתנגדויות.
אחד היתרונות של המכשיר הוא שאינו גורם ללחץ מיותר על המפרקים ומוריד את הסכנה לפציעות בזמן אימון.
את מכשיר האליפטיקל קל לתפעל והאימון עליו נחשב לאימון מצוין ללב ולריאה ולשריפת שומנים.
מעלה נוספת היא, שבאימון על אליפטיקל למרות הקושי והמאמץ, האימון מוגדר כבטוח למפרקים ומעניק כושר נטול חיכוך. בנוסף,רוב מכשירי האליפטקל קרוס טריינר מערבים אימון של פלג הגוף העליון ותחתון אולם יש מספר דגמים המערבים את פלג הגוף התחתון בלבד.
מומלץ להשתמש בדגם המערב גם את פלג גוף העליון היות ושימוש בידיות שבצידי המכשיר, על ידי תנועת משיכה ודחיפה של הידיות, תורם להגברת דרגת הקושי וכך האימון יותר אפקטיבי מאשר בדגם המערב פלג גוף תחתון בלבד.
אליפטיקל מכאני או חשמלי?
ניתן למצוא אליפטקל מכאני המופעל באופן עצמי על ידי התנופה שנוצרת ברגליים של המשתמש בזמן האימון או דגם חשמלי שהוא יותר נוח ומתקדם מבחינת טכנולוגיה.
יחד עם זאת גם המכשיר האליפטי החשמלי מאתחל כמו המכאני את תצוגת המכשיר רק לאחר שהמתאמן יוצר את תנועת הדוושות (הפעלת הדינמו).
בנוסף, מצויד האליפטיקל החשמלי בתוכניות אימון כושר שונות הכוללות:שיפועים, מהירויות והתנגדויות משתנות ויש מכשירים מסוימים המאפשרים למתאמן לבנות ולהתאים תוכניות אימון אישיות דבר שלא קיים במכשירים הידניים.
איזה סגנונות של אליפטיקל קיימים?
קיימים סוגים וגדלים שונים של מכשירים : החל ממכשירים אליפטיקלים מקצועיים המתוכננים לשרת את אוכלוסיית חדרי הכושר ועד לדגמים מקצועיים ביתיים.
ניתן למצוא דגמי אליפטיקלים עם גלגל תנופה אחוריים עם גלגל תנופה קדמי או אמצעי .
כעקרון אליפטיקלים עם גלגל תנופה אחורי עדיפים ורוב המודלים של חברות המייצרות מכשירי אלפטיקל מקצועיים לחדרי כושר הם בעלי גלגל תנופה אחורי.
גלגל תנופה אחורי מאפשר תנועה אליפטית טובה יותר והפעלת קבוצות שרירים שונים.
במכשירים בהם המסלול מעוגל שרירי התאומים והשריר הארבע ראשי נושאים בעומס, וככל שהמסלול יותר אליפטי שרירי העכוז ושרירי הדו ראשי ירכי מתחלקים במאמץ.
אפשרויות אימון מגוונות : ברוב המכשירים קיימים מספר תוכניות מובנות עם שיפוע , התנגדות ואורך הצעד משתנה בהתאם לרמת הקושי של התוכנית. ניתן להתאים תוכנית לרמת המתאמן ואף לפדל בתנועות רגליים קדימיות ואחוריות.
מוטות צד לאימון פלג גוף עליון ותחתון:
קיימים בכמעט בכל מכשיר אליפטיקל מתקדם אבל שימו לב !בעת הרכישה נסו את המכשיר.
כאשר המכשיר באיכות טובה תנועת הידיים והרגליים מתואמות ועובדות יחד בקואורדינציה ובקצב אחיד והעומס מתחלק באופן שווה בין הידיים לרגליים.
במכשיר המתוכנן פחות טוב האימון יתבסס בעיקר על כוח הרגליים של המתאמן ותנועות הידיים תהיינה מהירות ומוגזמת ביחס לתנועות הרגליים.
תחושת המתאמן היא שעיקר העבודה מתבצעת ברגליים ואילו הידיים רק "הצטרפו" לאימון. זה סימן שהיחסים המכנים בין פלג גוף עליון ותחתון אינם נכונים והאימון פחות אפקטיבי.
יתרונות האימון באליפטיקל
- האימון מרעיש פחותמאשר אימון על הליכון. לכן, האליפטיקל מאוד מתאים לדירה הממוקמת בבניין עם קומות. השכן מלמטה סובל פחות ואתם לא מוגבלים בזמני האימון.
- גיוס של קבוצות שרירים רבות למאמץ על ידי שינוי ומשחק עם אורך הצעד בזמן אימון יגביר את ההוצאה הקלורית בזמן אימון.
- תנועות הרגליים של המתאמן דומה לתנועת פידול היות והמכשירים האליפטיים הם שילוב בין הליכון לסטפר (מדרגה). לכן,המאמץ האירובי עצים תוך חיזוק שרירי הרגליים בדיוק כמו באימון על הליכון חשמלי.
- שילוב פלג גוף עליון ותחתון באותו אימון ייתן פעילות גופנית כוללת טובה יותר והוצאה אנרגטית גבוהה יותר.
- רוב המכשירים מתוכננים כל כך טוב שהם מאפשרים למתאמנים אימון בעל רמת מאמץ גבוה עם תחושת קלילות , ללא מאמץ.
- מחזק מערכת שיווי משקל, לב ריאה וכוח שריר. במכשיר ניתן לגוון את האימון בדרגות קושי שונות ולהשתמש גם במוטות או רק בפדלים.
- האימון הנו אימון אירובי נטול חיכוך במפרקים ולכן הוא מתאים גם למי שסובל מבעיות גב, אוסטאופרוזיס או פציעות אורטופדיות.
מה כדאי לבדוק במכשיר?
1. אפשרות למדידת דופק בזמן האימון- בכדי לתכנן את עצימות האימון מומלץ להשתמש במד דופק או בחיישני דופק הממוקמים בידיות האחיזה.
2. לבחור מכשיר עם משקל נשיאה גבוה ממשקל גופכם. משקל נשיאה גבוהה יראה על עמידות המכשיר.
3 . האם קיימות במכשיר פונקציות המאפשרות הגדרת יעדי אימון כגון :זמן, מרחק, התנגדות ,קלוריות ודופק.
4. איכות התצוגה של המכשיר :כדאי להקפיד על מסך גדול וברור המאפשר לכם לראות בצורה ברורה את תוכניות האימון הקיימות במכשיר (במידה ויש) והצגת נתונים.
5. וודאו שיש אפשרות לפדל קדימה ואחורה עם תנועת הרגליים על מנת שתוכלו לגוון ולהפעיל קבוצות שרירים שונות בזמן האימון.
היכן לקנות ? העדיפו חנות ציוד כושר מקצועית אשר מכירה את הנושא מקרוב,בקשו לקבל שירות איכותי, מהיר ומחייךהעדיפו חנות שרואה את טובת הלקוח ולא את יעדי המכירות של אנשיה דרשו לקבל אחריות כפולה – באם תתעורר בעיה מול היבאון, יכנס לתוקף אחריות המוכר,
שכן חנויות רבות ובמיוחד אתרי המסחר הגדולים בישראל מוכרים, מרווחים ומגלגלים את
האחריות ושירות הלקוחות ישירות, באופן גורף ליבואן בהצלחה
[…] אליפטיקל […]