אחד מהטיפולים הקוסמטיים הנפוצים ביותר בתחום הניתוחים הפלסטיים הוא ניתוח אף. הסיבה להזדקקות לניתוח אף יכולה להיות פגמים מהלידה או מחבלה מסוימת שגרמה לעיוות הצורה.
כמו כן, ישנן סיבות רפואיות שבגללן עושים ניתוח אף כגון קשיים בדרכי הנשימה ועוד, אך לרוב הסיבה היא מתחום האסטטיקה. נהוג לעשות ניתוח אף לאחר גיל ההתבגרות אולם הגיל המינימאלי בו מאפשרים לעשות ניתוח אף הוא שש עשרה מאחר ובגיל זה רוב ההתפתחות כבר נעשתה (כתשעים אחוזים).
לפני התחלת הפרוצדורה של ניתוחי אף, תחילה יש להיוועץ עם רופא מוסמך (מומלץ כירורג) מספר פעמים מאחר שמדובר בהחלטה קשה ולא בדבר של מה בכך. לאחר זאת, הרופא ישלח את המבקש לערוך סדרת בדיקות הכוללת ביצוע בדיקות דם וצילומים שונים מזוויות שונות של האף.
לאחר מכן הרופא יוכל לבצע הדמייה שזהו תהליך בו המבקש יוכל לראות בקירוב כיצד יראה האף שהוא בחר על פניו לאחר ניתוח האף. במהלך ניתוח האף, המנותח מקבל זריקת הרדמה וטשטוש. ההרדמה בניתוח אף מבוצעת על ידי הזרקה של חומרים מרדימים ואף אנטיביוטיקה וחומרי משככי כאבים. בדרך כלל, בעת ניתוח האף, המנתח עושה חתכים בעור דרכם הוא מעבד את העצם, משייף ושובר את העצם במידת הצורך.
לאחר ניתוח אף ניתן לצפות לכאבים לא מעטים (אולם ישנן תרופות שמעלימות אותם בקלות רבה). כמו כן, יכולים להיות תופעות לוואי נקודתיות כגון שטפי דם באיזור האף ובאיזור העיניים וסביבן. בדרך כלל תופעות אלו עוברות במהרה ואינן מותירות סימנים כלשהם. ברוב המקרים אחרי ניתוח אף תהיה נפיחות רבה באיזור המנותח, אולם לאחר שבועות בודדים רוב הנפיחות צריכה לעבור ובמקרים רבים תוותר נפיחות קטנה ורגישות באיזור גם לאחר מספר חודשים לאחר ניתוח האף.