מחסן ביתי הוא אמצעי חשוב מאוד. ניתן להשתמש בו לשורה ארוכה של צרכים, לרבות אחסון, שמירה, אבטחה והרחקה של חפצים מפני ילדים או חיות מחמד.
אף על פי כן, רבים אינם מצליחים לנצל את הפוטנציאל העצום של המחסן.
הקושי המרכזי הוא בחירת המיקום המתאים עבור המחסן, תוך התחשבות בתנאי סביבה, טמפרטורה ואקלים.
קושי אחר ולא פחות גדול הוא תכנון של מדפים למחסן תוך מחשבה על הטווח הקצר והארוך.
הדבר החשוב ביותר בתכנון
מדפים לארון הוא להשתמש במוצרים איכותיים. מדפים קובעים במידה רבה את יעילותו של המחסן כולו, היות ובלעדיהם מדובר על חלל ריק וחסר תועלת.
מדף איכותי מיוצר על ידי החברות המובילות ועומד בכל תווי התקן הנדרשים. אפשר למצוא
מדפים מעץ, מתכת, נירוסטה ועוד.
האיכות היא האינדיקציה הטובה ביותר להתאמתו של המדף אל המחסן ולשביעות הרצון של הלקוח.
כמות, מרחק וגובה של מדפים
לאחר שמזהים מדפים איכותיים קל יותר להתעמק בפרטים, ולבצע את התכנון עצמו. כאן ישנם שלושה נושאים מרכזיים עליהם רצוי לשים דגש:
א. כמות מדפים – אין צורך להעמיס על המחסן על מנת ליהנות ממנו. יש הרבה מחסנים עם כמות מדפים מצומצמת יחסית, הנובעת מצורך מוגבל של הלקוחות והמשתמשים. כמות המדפים נקבעת לפי הגדרת המחסן ואופי הציוד שצפוי להישמר בתוכו. במידה ומדובר על מדפים למחסן שמארח קופסאות גדולות, מספר בודד של מדפים יכול להספיק ולחסוך בהוצאות.
ב. מרחק בין מדפים – תכנון מדפים למחסן הביתי מחייב התייחסות למרחק ביניהם. מרחק גדול מדי מקשה על שימוש יעיל במחסן ועל שינוע חפצים ממדף אחד לשני, אולם מרחק קצר עלול ליצור תסכול. המרחק בין המדפים הוא קריטי לנוחות השימוש במחסן. יש לתכנן את המדפים בהתאם לגודל המחסן ולגודל החלל הפנוי.
ג. גובה – כל עוד מדובר בשורה אחת בלבד, ההמלצה המקצועית היא לתכנן מדפים למחסן בגובה החזה. במחסנים בהם יש מספר שורות של מדפים ניתן לשלב בין גבהים שונים. המדף הנמוך ביותר צריך להיות במרחק של 10-20 ס"מ מהרצפה, בעוד המדף הגבוה לא אמור להיות הרבה מעל ראשו של המשתמש. למרות הרצון לחסוך מקום ולהשתמש בכמה שיותר מדפים, חשוב להקפיד לא ליצור עומס.
התקנת מדפי מחסן
בנייה או רכישה של מחסן ביתי הם חלק מתהליך ארוך. כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני שבוחרים את המחסן, ולהבין את ההבדלים בין מדפים המתאימים לשימוש תעשייתי, פרטי או אחר.
מעבר לכך, גם ההתקנה של המדפים חשובה. אין להקל ראש באופן החיבור של המדפים אל קירות המחסן.
יש לוודא כל הזמן, כי המדפים מסוגלים לעמוד בעומס הרצוי למשך זמן רב.
לסיכום, תכנון מדפים למחסן מתחיל בבחירת מוצרים איכותיים, וממשיך בשיקולים ספציפיים כגון כמות, מרחק וגובה.
לבסוף יש להקפיד על התקנה ולהתאזר בסבלנות להשלמת המבנה.